INGREDIENSER:
- 3 dl havregryn
- 150 g dadelmassa
- 2 ägg
- 3 dl mjölk (ikaffe)
- 2 msk rapsolja
- 2 dl kaseinpulver smak vaniljdrömmar (från Tyngre)
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 2-3 tsk kardemumma
- TOPPING:
- Hackad sötmandel
- 2 dl vispbar grädde 27%
- 1 dl kaseinpulver smak vaniljdrömmar (från Tyngre)
- + 1-1,5 dl vatten
GÖR SÅHÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader
2.Mixa alla ingredienser till kakan till en slät smet. Smaka av och krydda med kardemumma efter eget tycke
3.Spraya/smörj en rund ”kladdkakeform” med rapsolja.
4.Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 10 min. Håll koll och känn med en sticka så den inte blir torr!
5.Låt kakan svalna något
6.Vispa grädde i en bunke och blanda en kaseinpudding på kaseinpulver och vatten i en annan bunke. Vänd sedan ihop dessa två och toppa kakan med! Strössla över hackad mandel och pudra sist på lite kasinpulver. Ät och NJUT!