INGREDIENSER:
  • 3 dl havregryn
  • 150 g dadelmassa
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk (ikaffe)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl kaseinpulver smak vaniljdrömmar (från Tyngre)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2-3 tsk kardemumma

 

  • TOPPING:
  • Hackad sötmandel
  • 2 dl vispbar grädde 27%
  • 1 dl kaseinpulver smak vaniljdrömmar (från Tyngre)
  • + 1-1,5 dl vatten
GÖR SÅHÄR:
  1. Sätt ugnen på 175 grader

2.Mixa alla ingredienser till kakan till en slät smet. Smaka av och krydda med kardemumma efter eget tycke

3.Spraya/smörj en rund ”kladdkakeform” med rapsolja.

4.Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 10 min. Håll koll och känn med en sticka så den inte blir torr!

5.Låt kakan svalna något

6.Vispa grädde i en bunke och blanda en kaseinpudding på kaseinpulver och vatten i en annan bunke. Vänd sedan ihop dessa två och toppa kakan med! Strössla över hackad mandel och pudra sist på lite kasinpulver. Ät och NJUT!