INGREDIENSER:
Botten:
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 75 g kesella
- 50 g bakmargarin
- ca 2 msk kallt vatten
Fyllning:
- 300 g broccoli
- 1 purjolök
- 1/2 msk flytande margarin
Äggstanning:
- 3 ägg
- 3 dl lättmjölk
- Salt
- Peppar
Topping:
- 1 dl riven mager ost
GÖR SÅHÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg mjöl, kesella och margarin i en matberederare eller liknande.
- Mixa till en smulig smet, tillsätt vatten och mixa lite till.
- Knåda sedan ihop degen och tryck ut den i en pajform.
- Grädda pajskalet i ugnen ca 10 min.
- Skär broccoli och purjolök i små bitar och fräs i lite flytande margarin i en stekpanna tills de mjuknat. Salta och peppra efter smak.
- Vispa ihop äggstanningen.
- Lägg fyllningnen i pajskalet, häll över äggstanningen och toppa sist med riven ost.
- Grädda i ugnen 30-35 min. Servera sedan med en färgglad sallad. MUMS!
Kommentar från Stina:
Den här pajen är hälsosammare än vad matpajer vanligtvis brukar vara. I det här receptet är det mer fullkorn och fibrer, bättre fettkvalitet och mer grönsaker än det brukar vara.