INGREDIENSER:

500 gram butternutpumpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2-3 tsk gult currypulver
1/2 tsk gurkmeja (ej nödvändigt)
1 tsk kanel
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
Ca 300 gram kokta kikärtor
1 dl vatten
Salt
Peppar
Chiliflakes efter egen smak

GÖR SÅHÄR:
  1. Skala pumpan.
  2. Skär lök, vitlök och pumpa i önskad storlek. Spara pumpakärnorna. Fräs i rapsolja tillsammans med alla kryddor förutom salt och peppar.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk, kikärtor och buljong. Låt puttra tills pumpan fått önskad konsistens mellan 10-20 min. Smaka av så den inte blir för mjuk!!
  4. Medan grytan puttrar så rostar du kärnorna i en torr stekpanna med lite salt.
  5. Servera med kokt ris och haricoverts eller andra tillagade grönsaker.
  6. Toppa med de rostade pumpakärnorna.
    SÅ GOTT!